Kapitel 8 / Hållbarhet

På en plats som den här kommer miljötänkande naturligt.

Kapitel 8 / Hållbarhet

Vi på Hackholmssund har alla ett genuint engagemang för hållbarhet och ekologi. Det avspeglar sig i hur vi i varje detalj tar hänsyn till miljö och natur.

Det betyder till exempel att tänka på elförbrukningen i vardagen. Att vänta med att sätta på ugnarna tills det verkligen måste ske. Att släcka i rummet man lämnar. Att sänka värmen i utrymmen som inte används. Det har inneburit att vi lyckats minska vår förbrukning med 800 000 kilowattimmar på bara några år.

Kapitel 8 / Hållbarhet

Det handlar också om att fundera både en och två gånger om, när och vilka inköp som ska göras oavsett om det är datorer eller nya handdukar som ska inhandlas. Och se till att alla leverantörer lever upp till mer än gällande miljökrav.

Kapitel 8 / Hållbarhet

Vi har en vilja att tänka hållbart hela vägen. Vi tar hand om de råvaror vi producerar här ute under hela året. Våra odlade tomater torkas och används på vintern. Vi syltar och saftar. Vi gör vår egen honung (140 kilo förra året). Torkar vår chili och känner oss inte tvingade att servera färska jordgubbar när snön ligger tjock.

Det tänkandet bidrar inte bara till en lite bättre värld, utan bidrar till den lyxiga känslan härute, tycker vi.